re-integratie traject tweede spoor amsterdam

Re-integratie traject (tweede spoor) Amsterdam 

Fluitend aan het werk

Adviesgesprek aanvragen
re-integratie traject tweede spoor amsterdam

Re-integratie traject (tweede spoor) Amsterdam 

Fluitend aan het werk

Adviesgesprek aanvragen

opdrachtgevers-unique-labelre-integratie traject tweede spoor amsterdam

Voor wie is dit re-integratietraject?

  • Medewerkers die na langdurige afwezigheid van een burn-out opnieuw willen beginnen. 
  • Ex-gedetineerden die in de gemeente Amsterdam werk willen vinden.
  • Hoogbegaafden die een andere functie zoeken met een beter salaris. 
  • 60+ plussers die na ontslag weer de arbeidsmarkt op willen gaan. 
loopbaanadvies amsterdam unique label

Waarom Unique Label voor jouw
re-integratietraject?

In Amsterdam heb je genoeg keuze voor een re-integratiebureau of re-integratie coach. Hoe maak je uit dat aanbod een keuze? Nou, in de eerste plaats is het belangrijk dat jouw re-integratiebegeleider bij je past. Dat is persoonlijk: er moet vertrouwen zijn. En als tweede wil je zeker weten dat het re-integratiebureau van je keuze ook resultaat boekt. En dat doet Unique Label zeker! We hebben meer dan 200 positieve ervaringen op Google. Een score van 4.9 uit 5.0. Met Unique Label haal je de juiste instrumenten voor re-integratie in huis.

Mariëlle en Delano zijn samen eigenaar van Unique Label. Mariëlle heeft een achtergrond in Human Resource management (HRM). Delano heeft meer dan 12 jaar een achtergrond in het onderwijs. De afgelopen 3 jaar hebben wij meer dan 350 mensen een succesvol traject bij ons doorlopen. 

Adviesgesprek aanvragen

Ervaringen van andere mensen

Het re-integratie traject (tweede spoor) 

De 4 fases in het re-integratieproces

Re-integratiefase 1: Verwerken

Ziekte kan veel impact op je leven hebben, zowel fysiek als mentaal. Voor je naar de toekomst kunt kijken, moet je je ziekte en de gevolgen ervan verwerken. Dat doen we samen. 

Re-integratiefase 2: weten wat goed voelt

Het is belangrijk om je goed te voelen voordat je weer aan de slag gaat. Onze re-integratiecoach in Amsterdam besteed  veel aandacht aan het samen ontdekken waar jij energie van krijgt. We helpen je je zelfvertrouwen terug te vinden, grenzen te stellen en weer de regie te nemen in je leven!

Re-integratiefase 3: passend werk zoeken

We onderzoeken samen welke talenten je hebt. Daarbij kijken we niet alleen naar wat je nú doet, maar ook naar wat je nog meer kunt. Merk je dat je huidige functie je geen energie geeft, dan zijn er soms ook mogelijkheden om je om te scholen naar een andere baan.

We helpen je daarnaast bij het opstellen van je cv, het schrijven van opvallende motivatiebrieven, je elevator pitch en het vinden van leuke vacatures. We doen er alles aan om jou weer fluitend naar het werk te laten gaan.

Re-integratiefase 4: Goed voorbereid weer aan het werk

Wanneer je aan het eind van het re-integratietraject weer aan het werk gaat, helpen we jou om je daarop voor te bereiden. Door samen te ontdekken hoe je herkent dat je teveel hooi op je vork neemt én hoe je dan af kunt remmen. Maar ook hoe je merkt dat je eigenlijk wel meer aankunt, bijvoorbeeld. Zo ga jij vol zelfvertrouwen weer aan het werk!

Re-integratie coach nodig?

Adviesgesprek aanvragen

Succesverhalen

"De richting is nu duidelijk."
Delano is de juiste persoon wanneer je opzoek bent naar loopbaanadvies of wilt sparren met een ervaren loopbaancoach. Toen ik begon met het loopbaantraject wist ik niet goed waar ik naartoe wilde in mijn loopbaan en bleef ik in kaders denken. Delano heeft mij geholpen, waardoor ik nu meer zelfinzicht heb in wie ik ben en waar ik naartoe wil in mijn loopbaan. De richting is nu duidelijk. Dankjewel Delano voor de fijne gesprekken en ook voor het voorhouden van een spiegel wanneer ik die nodig had. Dit loopbaantraject heeft een mooie bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Zeker een aanrader!
Kitty– HR coach
"Ik ben klaar voor de volgende stap"
Delano brengt loopbaancoaching naar ongekende hoogten, met zijn professionele houding terwijl hij vriendelijk doch duidelijk is. Bovendien luistert hij goed waardoor hij jou de passende handvatten geeft die jou in staat stellen, je vol zelfvertrouwen op de arbeidsmarkt storten. Eveneens is te zien dat hij zelf ook plezier beleeft in zijn vak en dat op alle fronten uitstraalt, wat heel aanstekelijk werkt. Tenslotte is het mooi om tot de conclusie te komen dat door inzichten en reflecties, je dit gedeelte van het loopbaantraject naar volle tevredenheid af kunt sluiten en klaar bent voor de volgende stap!
Andrea–fiscaal medewerker
"Zeker aan te bevelen!"

Van frustratie over zoeken naar functies naar enthousiasme om vanuit mijn passie oplossingen te bedenken en daarover met mensen in gesprek te gaan. Door de sessies met Mariëlle heb ik vertrouwen gekregen om echt vanuit mijn hart een baan te zoeken of zelfs te creëren. Mariëlle is enthousiast, positief en betrokken, ze neemt de tijd en wil niets liever dan jou in je kracht zetten. Zeker aan te bevelen!
Valerie – Project coordinator
"Een zeer kundige loopbaancoach!"
Ik was zoekende in mijn carrière, om die reden wilde ik een duurzame carrière switch maken. Mariëlle's open persoonlijkheid en doortastendheid hebben mij hier enorm in geholpen. De inspiratie opdrachten en coaching sessies hebben mijn tot nieuwe inzichten gebracht en hebben zeer positief bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Mariëlle weet waar zij het over heeft, stelt goede vragen en zet je aan het denken. Kortom, een zeer kundige loopbaancoach die ik iedereen kan aanraden die in nieuwe weg in wilt slaan! 
Rogier - Makelaar 

Kenneth Kroes

DJ Producer at Audiotricz

"Ik ben hier sterker uitgekomen."

Na een periode van zo’n zes maanden een coachingstraject gevolgd te hebben bij Mariëlle kan ik zeggen dat ik hier sterker uit ben gekomen! Tijdens de sessies hebben we veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en het vinden van mijn Ikigai. Daarnaast heb ik het ook als heel prettig ervaren om met Mariëlle te klankborden. Ze was als loopbaanbegeleider de perfecte match om tijdens een sessie te komen tot een nieuw inzicht of idee. Ik heb Mariëlle ervaren als een betrokken loopbaancoach die met onwijs veel positieve energie mensen weet te inspireren en te activeren. Bedankt!

Veelgestelde vragen over Re-integratie

Wat zijn de verplichten voor mij als werkgever?

De werkgever is daarbij verplicht om een bedrijfsarts of arbodienst in de schakelen. Ook moeten er inspanningen worden verricht om de werknemer uit de ziektewet te houden. De werknemer kan binnen het bedrijf in een andere functie worden geplaatst. Of eventueel bij andere bedrijven.

Wat zijn de verplichtingen van de werknemer?

Als werknemer ben je verplicht om de re-integratie mee te werken. Je kan het dus niet weigeren. Er kan wel tijdelijk naar een andere functie worden gekeken. Dus stel je werkt als projectmanager bij het bedrijf a.s.r. Maar na een depressie, burn out en een psychose ben je helemaal klaar met de wetgeving en ziektewet. In een gesprek met je werkgever vertel je dat je een coach opleiding wil doen. Je werkgever zal je hier over het algemeen in stimuleren.

Wat als de re-integratie vast loopt?

Wanneer de re-integratie vast loopt, dan kan je een re-integratiebureau inschakelen. Kan de re-integratieadviseur of re-integratieconsulent u niet verder helpen? Dan kan je bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen.

Wat is het verschil tussen re-integratie 1e spoor en 2e spoor?

Re-integratie 1e spoor houdt het volgende in: als je ziek wordt en niet meer kunt werken, dan wilt je werkgever jou zo snel mogelijk aan het werk hebben. Helaas lukt dit niet altijd. Wanneer dit zo is, dan wordt er overgegaan op het 2e spoor. Een re-integratieadviseur kan aangeven of dit nodig is.

Re-integratie 2e spoor kan al vrij vroeg ingezet worden. Het mag vanaf de achtste week van je ziekte. Het moet in ieder geval in de 52e week van je arbeidsongeschiktheid ingezet worden.

Wat houdt de WIA aanvraag in?

Na 2 jaar (104 weken) kan een werknemer een WIA aanvragen. Dit staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Door ziekte kan er niet of minder gewerkt worden. Of door ziekte kan het oude loon niet worden verdiend.

Samen in Amsterdam aan de slag met jouw
re-integratietraject tweede spoor?

Judith

HRM office manager - Portiva

"Ik beveel Mariëlle ten zeerste aan."

Mariëlle staat als loopbaancoach echt klaar voor de medewerkers binnen ons bedrijf. Ze heeft verschillende medewerkers geholpen met klachten als stress en burn-out. Met haar positieve energie, inlevingsvermogen en passie voor haar vak krijgt ze het voor elkaar om mensen in hun kracht te zetten, zodat ze weer met zelfvertrouwen en plezier naar het werk toe gaan. De communicatie tussen Mariëlle en mij als opdrachtgever verliep ook erg prettig. Een mooie combinatie tussen persoonlijk en professioneel. Ze hield mij altijd op de hoogte, maar als vertrouwenspersoon weet ze precies wat ze wel en niet kan delen. Mocht je als HR-professional of leidinggevende op zoek zijn naar een loopbaancoach die jouw medewerkers kan helpen om meer werkgeluk in hun werk te ervaren. Dan beveel ik Mariëlle ten zeerste aan. 

Adviesgesprek aanvragen
arrow_drop_up arrow_drop_down